Üdvözöljük! / Welcome!

Üdvözöljük! / Welcome!
A tanfolyamról 2021/2022

Kedves Érettségizők!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumban egy három hetes - kötelezettségek nélküli - tanfolyam-kezdésre. Elegendő a harmadik hétre eldönteni, hogy be akarsz-e fizetni a tanfolyam további részeire!

Szintfelmérő írása

szeptember 20. hétfő, 17:00-17:45

1. előadás

szeptember 20. hétfő, 18:00-20:00

2. előadás

szeptember 27. hétfő, 17:30-20:00

1. kiscsoportos foglalkozás

szeptember 29. szerda, 17:00-18:30
vagy (*)szeptember 30. csütörtök, 17:00-18:30

3. előadás

október 4. hétfő, 17:30-20:000

2. kiscsoportos foglalkozás

október 6. szerda, 17:00–18:30
vagy (*)október 7. csütörtök, 17:00–18:30

* a beosztás függvényében

Csak az előzetesen jelentkezők ülőhelyeit garantáljuk!

Az előadások az első három alkalom után online webináriummá alakulnak. A példamegoldó kiscsoportos foglakozások a COVID járvány esetleges újabb hulláma esetén online webináriummá alakulhatnak.

KÉMIA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ RENDES, ISMÉTLŐ, PÓTLÓ VAGY SZINTEMELŐ VIZSGÁRA JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

ALAPCSOMAG – Előadás, példamegoldó kiscsoportos dolgozatírás

 • előadás (KA) félévenként kb. 25-26 óra előadás az első három alkalom hétfőn késő délután, ezután Webinárium formában online (tetszőleges időpontban),
 • elsősorban az elméleti anyag összefoglaló rendszerezése
 • néhány esetben a típusfeladatok bemutatása,
 • a Webinárium lehetővé teszi, hogy az előadásokat a hallgatók tetszőleges időpontban újra megnézzék, leállítsák, újra játsszák,
 • házi dolgozatok mindkét félévben 3–3 alkalommal, helyszíni dolgozatírás mindkét félév végén vasárnap,
 • helyszíni dolgozat az első félév végén az előadásokon addig elhangzottakból és a kiscsoportos foglalkozásokon gyakorolt ismeretekből, összefüggésekből,
 • a második félévben közvetlenül a tanfolyam befejezésekor teljes próbaérettségi dolgozat írása.
 • kiscsoportos foglalkozás (KC) félévenként kb. 20-22 óra szerdán és/vagy csütörtökön 17:00–18:30,
 • elsősorban a számítási feladatok gyakorlása,
 • tesztfeladatok, illetve az érettségi vizsga új típusú feladattípusainak gyakorlása.

Azok (és csak azok), akik az előző tanévben (vagy még korábban) már részt vettek a fenti előadáson (vagy a webináriumon), választhatják a KB–KC tanfolyami kombinációt (vagyis az előadás nélküli változatot).

Az, aki kizárólag az előadásokon (KA–KB) kíván részt venni, közvetlenül a Webináriumot működtető cég (www.oef.hu) honlapján keresztül fizethet be erre a tanfolyami részre.

KD – Szóbeli előkészítő kiscsoportos foglalkozás

 • az első félévben a kísérletek elvégzése és elemzése (a félév során 10 óra, 5 foglalkozás szerdán és/vagy csütörtökön) a kiscsoportos foglalkozások utáni időpontban, az esti órákban,
 • a második félévben a kísérletek (KD1, 10 óra) mellett az emelt szintű szóbeli tételek gyakorlása, illetve próbaszóbeli az év végén (KD2, 12 óra),
 • a járvány újabb hulláma esetén az elmaradó alkalmakat egy-egy szombati napra összevonva, tömbösítve pótoljuk.

A FELKÉSZÜLÉST SEGÍTŐ KIADVÁNYOK

A könyveket a Műszaki Kiadótól szerezhetik be a tanfolyam hallgatói!

REGISZTRÁCIÓ

 • Ebben az évben sem tartunk külön regisztrációt. Az Apáczai Csere János Gimnázium portáján legkésőbb 2020. szeptember 16. csütörtökön délig leadott, illetve a szeptember 17. péntek estig e-mailben beérkezett jelentkezéseket a jelentkező által megadott e-mail címre visszaigazoljuk. Az előzetes jelentkezés nélkül megjelenőknek – a korlátozott számú ülőhely miatt – nem tudjuk garantálni a részvételi lehetőséget az ingyenes előadáson! (Befizetés esetén az első három előadás digitális formában tetszőleges időpontban újra megtekinthető.)


Tanfolyami díjak 2021/2022

Tanfolyam

I. félév

II. félév

Előadás és dolgozatírás (KA+KB)

Önmagában kizárólag a oef.hu honlapon keresztül fizethető be

Alapcsomag (KA + KB + KC) (összesen kb. 110 óra)

40 000 Ft

42 000 Ft+ÁFA *

KD - Szóbeli előkészítő, tanulókísérletek
(I. félév 10 óra, II. félév 10+12 óra)
Ehhez a tanfolyami részhez a KB tanfolyami rész csak további 5 000,– Ft befizetésekor jár!

15 000 Ft

KD1: 16 000 Ft+ÁFA
KD2: 13 000 Ft+ÁFA
Együtt: 25 000 Ft+ÁFA

Alapcsomag + KD tanfolyam együtt (összesen kb. 140 óra)

51 000 Ft

KD1: 54 000 Ft+ÁFA
KD2: 52 000 Ft+ÁFA
Együtt: 64 000 Ft+ÁFA

* legalább 10 fő esetében

2021-ben az INFOKEM Bt. cég tevékenysége áfa-mentes! A második félév díjához az adótörvények esetleges változása esetén adódhat hozzá az áfa értéke.

TANFOLYAMI CSOMAGOK - Csak azok számára, akik már az előző évben részt vettek az előadáson!

Tanfolyam

I. félév

II. félév

KB+KC tanfolyam együtt
Kiscsoportos foglalkozás és dolgozatírás

25 000 Ft

27 000 Ft+ÁFA

KB+KC+KD tanfolyam együtt *(összesen kb. 90 óra)

38 000 Ft

KD1: 41 000 Ft+ÁFA
KD2: 39 000 Ft+ÁFA
Együtt: 50 000 Ft+ÁFA

* legalább 10 fő esetében

TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK A II. FÉLÉVRE

Azoknak, akik az I. félév végi dolgozatot – a helyszínen – megírták, a teljesítményüktől függően a II. félév akár ingyenes is lehet! (70%-os teljesítménytől 20%, 80%-tól 50%, 90%-tól 100% a kedvezmény.)

A félévi és az év végi dolgozat csak a KB tanfolyami rész felvétele esetén írható meg, és csak ebben az esetben számítható be az eredménye a második félévi kedvezményekhez! Az www.oef.hu honlapon keresztül befizetett tanfolyamokra a kedvezmény nem érvényes!Jelentkezési lap

A tanfolyamokra jelentkezni az jelentkezési lap kitöltésével, és annak emailben kemavill (KUKAC) inbox (PONT) com) illetve személyesen (Apáczai Csere János Gimnázium, 1053 Budapest, Papnövelde u. 4-6.) 2021. szeptember 16. délig történő leadásával lehet!Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Eddig rossz tapasztalatom volt az online képzésekkel kapcsolatban. Az élő előadás nem sokkal jobb?

Az elmúlt években az előadáson nagy tömegek vettek részt: egy eleve 36 fős teremben ötvenen is összezsúfolódtak. A járvány terjedésének elkerülésére ez nem lenne előnyös megoldás.
Az online előadás ugyanennek az előadásnak egy videofelvétele, ugyanazt a prezentáció magyarázza az előadó, Villányi Attila. Bár itt nem lehet belekérdezni, de minden héten lesz konzultációs időpont, amelyre regisztrálva bárki megkérdezheti, amit nem értett az előadásból.

Gondot jelent-e az online képzésre való átállás?

Az elmúlt év tapasztalata alapján nálunk ez nem okozott gondot. A vírusjárvány kezdetén az utolsó élő előadás után minden hallgató a regisztrációkor megadott e-mail címére kapott egy meghívót a következő heti online foglalkozásra. Abban a megfelelő linkre kattintva a gépén automatikusan letöltődött a program, és máris csatlakozni tudott a hallgató arra a felületre, amelyen el tudta indítani az adott előadást vagy példamegoldó foglalkozást.
Egy tavalyi hallgató a következőket írta az érettségijét követően: „Külön megemlíteném, hogy idén több intézményben is tanultam, illetve több tanfolyamon is részt vettem, de sehol nem reagáltak olyan gyorsan a vírusra, mint az Ön tanfolyamán. Gyakorlatilag mindenféle technikai malőr nélkül, a lehető legnagyobb segítőkészséggel vette az akadályokat. A videós felkészítés majdhogynem lekörözte az iskolai órákat, annyira alaposak és minőségiek voltak, a számolásokról is hasonló véleménnyel vagyok.”

Van előnye az online képzésnek, vagy csak a járvány adta kényszerből kell elviselni?

Az élő órák adott időpontban zajlanak, aki lekési, lemarad az adott óráról. Az online webináriumban a rögzített fájlok a tanfolyam alatt a továbbiakban rendelkezésre állnak. Bármikor lejátszatók és ismételhetők.

Kell-e tartani a megfertőződéstől az offline órákon?

Amíg nincs általános tiltás az iskola épületébe való belépésre, addig a példamegoldó kiscsoportos és a szóbeli előkészítő foglalkozásokat is megtartjuk. Amennyiben mindenki maszkot visel (a laboron pedig gumikesztyűt), akkor nem lesz nagyobb a veszély, mint amekkora a tömegközlekedés során veszélyeztet bennünket.
Ha túl nagy számú jelentkező lesz, akkor az első három, élő előadásra be nem férő hallgatók számára – előreláthatólag kedden délután – online, élő előadást tart az előadó Villányi Attila. A webináriumra való áttéréskor egyébként mindenki megkapja az első három előadás video fájlját is (nem az ideieket, de tartalmában azonos előadást).Letöltések

Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire

Kémia a kétszintű érettségire©1999-2022 Kemavill Bt. Minden jog fenntartva! / All rights reserved! ©2022 INFOKEM Bt.
Látogatók száma / Number of visitors: #1500825