Gyakran ismételt kérdések

Eddig rossz tapasztalatom volt az online képzésekkel kapcsolatban. Az élő előadás nem sokkal jobb?

Az elmúlt években az előadáson nagy tömegek vettek részt: egy eleve 36 fős teremben ötvenen is összezsúfolódtak. A járvány terjedésének elkerülésére ez nem lenne előnyös megoldás.
Az online előadás ugyanennek az előadásnak egy videofelvétele, ugyanazt a prezentációt magyarázza az előadó, Villányi Attila. Bár itt nem lehet belekérdezni, de minden héten lesz konzultációs időpont, amelyre regisztrálva bárki megkérdezheti, amit nem értett az előadásból.

Gondot jelent-e az online képzésre való átállás?

Az két éves tapasztalatok alapján nálunk ez nem okozott gondot. A vírusjárvány kezdetén az utolsó élő előadás után minden hallgató a regisztrációkor megadott e-mail címére kapott egy meghívót a következő heti online foglalkozásra. Abban a megfelelő linkre kattintva a gépén automatikusan letöltődött a program, és máris csatlakozni tudott a hallgató arra a felületre, amelyen el tudta indítani az adott előadást vagy példamegoldó foglalkozást.
Egy tavalyi hallgató a következőket írta az érettségijét követően: „Külön megemlíteném, hogy idén több intézményben is tanultam, illetve több tanfolyamon is részt vettem, de sehol nem reagáltak olyan gyorsan a vírusra, mint az Ön tanfolyamán. Gyakorlatilag mindenféle technikai malőr nélkül, a lehető legnagyobb segítőkészséggel vette az akadályokat. A videós felkészítés majdhogynem lekörözte az iskolai órákat, annyira alaposak és minőségiek voltak, a számolásokról is hasonló véleménnyel vagyok.”

Van előnye az online képzésnek, vagy csak a járvány adta kényszerből kell elviselni?

Az élő órák adott időpontban zajlanak, aki lekési, lemarad az adott óráról. Az online webináriumban a rögzített fájlok a tanfolyam alatt a továbbiakban rendelkezésre állnak. Bármikor lejátszatók és ismételhetők.

Kell-e tartani a megfertőződéstől az offline órákon?

Amíg nincs általános tiltás az iskola épületébe való belépésre, addig a példamegoldó kiscsoportos és a szóbeli előkészítő foglalkozásokat is megtartjuk. Amennyiben mindenki maszkot visel (a laboron pedig gumikesztyűt), akkor nem lesz nagyobb a veszély, mint amekkora a tömegközlekedés során veszélyeztet bennünket.
Ha túl nagy számú jelentkező lesz, akkor az első három, élő előadásra be nem férő hallgatók számára – előreláthatólag kedden délután – online, élő előadást tart az előadó Villányi Attila. A webináriumra való áttéréskor egyébként mindenki megkapja az első három előadás video fájlját is (nem az ideieket, de tartalmában azonos előadást).